Tuzlanski "Giprom": Posao za više hiljada radnika iz BiH

Tuzlanski "Giprom": Posao za više hiljada radnika iz BiH

U prostorijama firme „Giprom“ d.o.o. Tuzla jučer je upriličeno zvanično potpisivanja joint venture ugovora između ove tuzlanske građevinske kompanije i firmi „IRSI“ d.o.o. Group i „Genat Al-Falah“ iz Iraka, a kojim će se omogućiti zapošljavanje oko hiljadu radnika iz Bosne i Hercegovine do kraja godine, a u narednom periodu i do nekoliko hiljada radnika iz različitih oblasti.

Jučerašnje potpisivanje ugovora pomenutih firmi predstavlja početak realizacije ranije najavljivanih projekata i potpisivanja poslovnih ugovora kojim „Giprom“ d.o.o. izlazi na iračko tržište, gdje će posao naći radnici iz oblasti građevinarstva, zanatskih i instalaterskih radova i isporučioca materijala iz Bosne i Hercegovine. Pored navedenog, potpisinici ugovora će se baviti i animiniranjem investitora i u drugim oblastima sa akcentom na firme iz tuzlanske regije, koje su trenutno u jako teškoj situaciji.

„Ovim putem pozivamo sve firme sa područja tuzlanske regije ali i Bosne i Hercegovine da u firmu „Giprom“ dostave pregled svojih raspoloživih kapaciteta u opremi, inžinjersko-tehničkom kadru i kvalifikovanoj radnoj snazi. Pored toga, u narednom periodu „Giprom“ će formirati veliki konzorcij zainteresovanih firmi za iračko tržiste koji će biti sastavni dio joint venture ugovora. Također, Vladi TK ćemo ponuditi da se uključi u ovaj veliki projekat kako bi realizacija ovog ugovora dobila na ozbiljnosti, kvalitetu i sigurnosti“, istakao je Salih Šabović, vlasnik građevinske kompanije „Giprom“ d.o.o. Tuzla.

Utorak, 25.03.2014. / www.haber.ba