Prezentacija EU projekta “Lokalna partnerstva za zapošljavanje”

Prezentacija EU projekta “Lokalna partnerstva za zapošljavanje”

Prezentacija EU projekta “Lokalna partnerstva za zapošljavanje”
24.05.2016.
Međunarodna organizacija rada (ILO) je predstavila 23. maja u Sarajevu novi trogodišnjeg projekat koji finansira EU “Lokalna partnerstva za zapošljavanje” čiji cilj je poticanje održivog, partnerski orijentiranog aktivnog tržišta rada na lokalnim razinama.

Projekt je dio EU programa za lokalni razvoj i zapošljavanje, koji predstavlja nastavak pojedinih aktivnosti Programa za oporavak od poplava u oblasti ekonomskog oporavka u područjima pogođenim poplavama, a također će podržati lokalni ekonomski razvoj i lokalne nevladine organizacije.

Ukupna vrijednost projekta koji provodi ILO je 4,4 miliona eura, od kojih su 3,3 miliona eura namijenjena za dodjelu bespovratnih sredstava lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

Zainteresirane jedinice lokalne samouprave, privredni subjekti, obrazovne institucije, zavodi za zapošljavanje i nevladine organizacije pozvane su da zajednički pripreme i kandidiraju projekte koji bi pospješili otvaranje novih radnih mjesta i institucionalizirali suradnju između ovih pet aktera.

Ovo je prva u nizu od 14 prezentacija koje će biti u priličene širom Bosne i Hercegovine kako bi informacije o projektu uspjele doprijeti do što šireg kruga zainteresiranih.

Srijeda, 25.05.2016. / http://europa.ba/