Europa ulazi u krizu sličnu onoj iz 2008.godine

Europa  ulazi u  krizu sličnu onoj iz 2008.godine

Pored nedostatka kvalitetne radne snage, poslodavci u Europi i regionu nalaze se i u problemima nestašice građevinskog materijala i enormnog poskupljenja istog. Dominik Raškaj Marketing i PR Manager iz tvrtke BoljiPosao.com, koja se bavi oglasima za zapošljavanje koja ujedinjuje tržište rada u regionu Jugoistočne Europe, ističe da su poslodavci prisiljeni poduzimati određene mjere u očuvanju poslovanja koje se pak u određenim situacijama odraze na teret radnika.

Prema podacima koje BoljiPosao.com raspolaže od brojnih suradnika iz Njemačke, ulazimo u krizu sličnu onoj iz 2008 godine kada je u sektoru nekretnina najviše pogodila građevinske tvrtke te manje investitore. Potpuni oporavak tada trajao je skoro 4 godine, a po sadašnjim informacijama od samih proizvođača građevinskog materijala, situacija bi se trebala stabilizirati za oko 9 mjeseci.

BoljiPosao.com također konstantno komunicira s poslodavcima i savjetuje ih na koji način pored visoke plaće mogu ponuditi više fleksibilnosti u obliku slobodnih dana i stimulacija pa do dječjih doplataka kako bi mogli pronaći kvalitetnu radnu snagu koja je pak sve zahtjevnija.

Kompletan članak možete pogledati OVDJE.

Ponedjeljak, 09.08.2021. / Dominik Raškaj