Promjena vlasnika: BoljiPosao.com postao dio tima TCM Adria

Promjena vlasnika: BoljiPosao.com postao dio tima TCM Adria

BoljiPosao.com postao je dio tima TCM Adria d.o.o i prestao biti u vlasništvu web portala MojeDelo.com, što će dovesti do dodatnog unapređenja u našem poslovanju, potvrdila je Aida Zejčirović, direktorica BoljiPosao.com.

TCM Adria je član grupacije TME – Trader Media East koji je lider na tržištu nekretnina, automobila  i zapošljavanja, sa jakim domaćim brendovima, koji su zastupljeni na lokalnim tržištima u Rusiji, CIS, srednje i istočne Europe. TME je u vlasnik 163 printana naslova, sa 4,8 miliona čitalaca mjesečno, i 25 web stranica sa 20 miliona jedinstvenih mjesečnih posjetitelja.

TME je osnovana u novembru 2005, a zapošljava 3190 ljudi u devet zemalja. Direktni vlasnik Trader Media East Limited je Hurriyet Invest BV ("HIBV") sa 74,28% dionica.

"Ova promjena vlasnika je veoma značajna za poslovanje BoljiPosao.com. Planirana je snažna podrška uz ulaganja koja će omogućiti  realizaciju svih planiranih aktivnosti za 2014. godinu. Naš cilj je da timskim radom i sa partnerskim portalima postanemo lideri iz oblasti zapošljavanja kako u cijeloj BiH, tako i u regionu, uz uvođenje novih trendova koji se primjenjuju u regiji i zemljama EU. Prvi korak ka cilju unaprijeđenja poslovanja je nova platforma koju smo napravili", navodi Zejčirović.

Web stranica www.boljiposao.com  je sada poboljšana, te omogućava jednostavnije korištenje, dostupnije i preglednije oglase, kao i lakši pristup najboljim poslodavcima u BiH, ali i mogućnost da poslodavci pronađu vas.

"Također, u novoj platformi izdavajamo i nove ponude koje možete pronaći na našem portalu www.boljiposao.com, sa mnogobrojnim uslugama koje su prilagođene trenutnom tržištu rada. Radi još bolje usluge koju želimo da pružimo, sada imamo i naprednije programe edukacije za poslodavce i njihove zaposlene, kao i za i sve oni koji traže posao po prvi put ili žele nadograditi postojeće znanje. U traženju prvog ili boljeg posla, novih ili boljih uposlenika pomažemo i pomoću raznih HR konferencija, organizacije HR samita, kao i mnogobrojnih drugih aktivnosti vezanih za zapošljavanje", dodaje Zejčirović.

Inače, BoljiPosao.com u svojoj ima preko 5.000 poslodavaca, preko 47.000 biografija, 200-300 oglasa mjesečno sa više pozicija.

Povećati karijernu osviještenost
Bolji Posao, Društvo za internetni marketing, d.o.o. je preduzeće specijalizovano za unaprijeđenje u oblasti zapošljavanja i upravljanja ljudskim potencijalima. Dio je regionalne mreže web portala sa oglasima za zapošljavanje koja ujedinjuje tržište rada u regionu Jugoistočne Evrope.

Glavne djelatnosti preduzeća su: usluge eKadrovanja, usluge eEdukacije, internet portali, priprema revije BP i karijernih priručnika, organizacija HR seminara i HR konferencija, organizacija karijernih sajmova....U preduzeću BoljiPosao.com fokusirani su samo na jedan cilj- povećati karijernu osviještenost Bosanaca i Hercegovaca.

Utorak, 07.01.2014.