Procedure nabavke za EU projekte

Odobren vam je EU projekat i krenuli ste u realizaciju budžeta. Potrebno je da vršite nabavke dobara, usluga ili radova. Pažljivo! Da li znate pravila nabavke u EU projektima? Ne dozvolite da vam troškovi budu odbijeni, jer niste ispoštovali procedure nabavke. Naučite kako na našem jednodnevnom treningu.

Kako bi se uspješno realizivali projekti finansirani iz fondova Evropeske Unije (EU) potrebna su vam specifična znanja iz oblasti implementacije projekta i budžeta. Svaki projekat planira nabavke kroz svoje aktivnosti i te nabavke podliježu složenim EU procedurama koje je obavezno primjenjivati. Ukoliko se organizacija ne pridržava pravila nabavki, ulazi u finansijske rizike i moguće gubitke.

Iako su kompleksne, procedure nabavke ćemo vam predstaviti na jednostavan i prije svega praktičan način onako kako se one i primjenjuju u svakodnevnom poslovanju.

Trening je namjenjen svim osobama u organizaciji koje su uključene u realizaciju projekata koji se finansiraju iz EU fondova, sa posebnim naglaskom na odjele nabavke i finansija.

Bez obzira da li imate prethodno iskustvo ili ne, tokom ovog interaktivnog treninga ćete dobiti neophodna teoretska znanja i praktične savjete. Kroz vježbe kako biste kroz primjere lakše razumjeli primjenu procedura.

Znanja stečena tokom treninga će vam omogućiti da:

Razumijete, razlikujete i primjenite pravilne procedure nabavki za EU projekte,

Pripremite odgovarajuću tendersku dokumentaciju,

Kreirate ugovore sa dobavljačima,

Pravilno realizujete projekat i budžet.

Mjesto održavanja: prostorije SMART Resursnog centra u ulici Gradačačka bb, Sarajevo (odmah pored Malezijskog mosta).

Datum: 20. 01. 2017
Vrijeme: 10:00
Cijena: 350 KM
Vrijeme: 10:00-17:00h

Edukatorica: Lejla Mijović, trenerica sa iskustvom od preko 15 godina uspješne implementacije EU projekata i konsultantica za PRAG.

 

PROGRAM EDUKACIJE

Teme koje će biti obrađene:

Teoretska podloga i razumijevanje važnosti provođenja procedura po EU pravilima
Vrste i procedure nabavke po pravilima EU
Faze u implementaciji nabavki
Tenderske procedure
Evaluacija tendera
Potpisivanje ugovora sa dobavljačima
Praktične vježbe

Prijava OVDJE

Četvrtak, 05.01.2017. / www.civilnodrustvo.ba