Prilika za mlade preduzetnike: Objavljen poziv za prvi BIZOO Startup Safari

Prilika za mlade preduzetnike: Objavljen poziv za prvi BIZOO Startup Safari

Javni poziv za učešće u prvom BIZOO Startup Safariju je otvoren danas, 25. decembra 2013. a trajati će do 15. januara 2014.

Prvi BIZOO Startup Safari je jedinstveno edukativno putovanje kroz četiri grada Bosne i Hercegovine koji će se održati u periodu od 20. do 25. januara 2014. godine. Tokom šestodnevnog putovanja, dvanaest preduzetnika ili onih koji imaju potencijal da to postanu, će razmijeniti iskustva iz poslovanja sa deset uspješnih kompanija iz Bosne i Hercegovine. Osnova ideja BIZOO Startup Safarija je da mladi preduzetnici, startupi i oni koji su zainteresirani za preduzetništvo upoznaju, razmijene iskustva i dobiju savjete od deset kompanija u državi, te da lično upoznaju direktore kompanija i dobiju savjete o tome kako pokrenuti i voditi vlastiti biznis na uspješan način. Svim učesnicima je obezbijeđen prijevoz, smještaj i hrana.

BIZOO Startup Safari projekat organizira Centar za zapošljavanje mladih – YES kojeg finansira Američka Ambasada u Bosni i Hercegovini. Ovo jedinstveno putovanje je zamišljeno kao edukativna ekskurzija kojoj se mogu priključiti svi mladi i preduzetni ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine. Zainteresirani za učešće na BIZOO Startup Safariju moraju popuniti online aplikacijski obrazac na website-u www.safari.ba .

Dvanaest najinteresantnijih aplikacija i osoba sa inovativnim poslovnim idejama će učestvovati u putovanju. Događaj će početi sa okupljanjem u Sarajevu 20. januara odakle će se krenuti u ostala tri grada iz programa: Mostar, Banja Luka i Brčko. Mladi ambiciozni budući preduzetnici iz cijele BiH će doputovati nazad na mjesto sa kojeg su krenuli 25. januara u Sarajevu gdje će se rezimirati iskustva i znanja koja su stečena u toku putovanja.

Više informacija o samom projektu i mogućnosti apliciranja se može pronaći na web stranici: www.safari.ba

Srijeda, 25.12.2013. / ekapija.ba