Organizovanje i vođenje sastanaka

Sastanak jeste situacija kad se ljudi okupe da bi razmijenili informacije, razmotrili određena pitanja i probleme, te donijeli odluke koje će voditi ka ciljevima zbog kojih je sastanak i sazvan. Ali sastanak istovremeno jeste vrlo precizno definisana forma, sa jasnim procedurama i redoslijedom koraka koji se moraju provesti da bi okupljanje rezultiralo očekivanim efektom.

Ako želimo da uradimo nešto za zajednički interes moramo se prethodno precizno dogovoriti o tome. Sastanak je još uvijek najčešće primijenjen a možda i najbolji način da se svi neophodni detalji o zadacima, planovima, potrebama, namjerama svih nas iznesu u jednom trenutku pred svima, da se o njima porazgovara te da zajednički odlučimo kako ćemo dalje. Međutim, da li znamo da to uradimo na najbolji način?

Niko od nas ne želi da na sastancima provede duže vremena nego što je potrebno, da zbog toga izostane ili propusti neke druge interesantne i korisne događaje, i naravno da poslije sastanka osjeća da mu ništa nije jasno ili da se sve moglo i jednostavnije riješiti. Često nije tako lako postići da proces dogovaranja ide onim tokom kako nam može izgledati u prvom trenutku, bez obzira što nas je bilo malo okupljenih i dobro raspoloženih za realizaciju nekog plana, ideje ili zadatka. Zbog toga je potrebno steći osnovna znanja i vještine kako se sastanci organizuju što podrazumijeva dobru pripremu, vještinu vođenja i facilitacije procesa kao i kontrolu realizacije dogovorenog.

Na ovom treningu ćete naučiti mnogo elemenata bitnih za dobru komunikaciju, efikasnu organizaciju i efektivno upravljanje procesom dogovaranja koji vodi ka predviđenom rezultatu. Svi želimo da na najlakši način dođemo do željenog cilja a ako pri tome imamo ulogu lidera od kojeg zavisi uspješnost čitavog procesa onda su vještine organizovanja i vođenja sastanaka ključne da bismo tu ulogu zadržali ali i ispunili očekivanja onih koji su nam tu ulogu dodijelili.

Datum: 06. 01. 2017
Vrijeme: 09:00
Cijena: 0 KM
Omir Tufo, dugogodišnje iskustvo u sferi politike, civilnog društva i poslovnog sektora

PROGRAM EDUKACIJE

Koncept, definicija i vrste sastanaka
Elementi uspješnog sastanka
Vještine facilitacije

Prijava OVDJE

 

Srijeda, 04.01.2017. / www.civilnodrustvo.ba