Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana

Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana

Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana

U okviru zajedničke organizacije njemačkih Vanjskotrgovinskih komora (AHK) i njemačke Savezne asocijacije za upravljanje materijalima, nabavku i logistiku (BME), upućujemo poziv firmama iz Bosne i Hercegovine da učestvuju u B2B-projektu:

„Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana 2016“.

Mjesto održavanja događaja: Dortmund, prostorije Industrijske i trgovinske komore - IHK zu Dortmund

Datum događaja: 9. juni 2016.

CILJ PROJEKTA

Cilj ove inicijative je da se u okviru jednodnevnog događaja spoje njemački kupci sa odabranim dobavljačima iz Zapadnog Balkana. Tom prilikom će zainteresovane njemačke firme o svojim konkretnim potrebama voditi direktne B2B-matchmaking razgovore sa uspješnim proizvođačima/dobavljačima sa Zapadnog Balkana iz sljedećih branši/sektora: proizvodnja mašina i postrojenja, dobavljači za automobilsku industriju, opšta obrada metala, obrada plastike, livnice, proizvodnja cijevi, gumenih dijelova i metalnih proizvoda za industriju, gradnja metalnih konstrukcija, proizvodnja prijenosnika/transportera i njihovih dijelova, elektrotehnika, inžinjerstvo u oblasti elektro-hardware te industrija namještaja.

USLOVI UČEŠĆA
Za potencijalno učešće u ovom projektu je u prvoj fazi potrebno da ispunite priloženu prijavu (Tab. 1 - Supplier Sheet) i pošaljete nazad najkasnije do 22.04.2016. god. na e-mail: sanjin.purgic(at)ahk.ba. Profili 44 zainteresovane njemačke firme koje su se do sada prijavile se nalaze u istom dokumentu - Tab. 2 - All Short Profiles DE Companies.

Prilikom ispunjavanja ove prijave je bitno da u potpunosti popunite kolonu B u čijem gornjem dijelu unosite podatke o Vašoj firmi, a u donjem dijelu označavate njemačke firme sa kojima biste željeli voditi razgovore. Važno je napomenuti da će biti uzete u obzir samo kompletne prijave te prijave firmi iz BiH koje imaju sopstvenu internet-stranicu.

Njemačke firme će razmotriti pristigle prijave, te će u drugoj fazi izvršiti selekciju firmi iz BiH i regiona, koje će biti pozvane da učestvuju na razgovorima u Dortmundu u junu ove godine.

VAŽNE NAPOMENE

Obrazac excel tabele "Tab. 1 -Supplier Sheet" se popunjava na engleskom jeziku.
Službeni jezik na B2B manifestaciji u Dortmundu je engleski, tj. B2B sastanci će se odvijati na engleskom jeziku (opcija njemački jezik).
Broj mjesta na B2B događaju je ograničen, o konačnom odabiru za učešće na B2B susretu 09.06.2016. u Dortmundu odlučuju njemačke firme.
Firme iz BiH, koje budu pozvane da učestvuju u projektu, snose troškove prevoza i smještaja, dok je učešće na B2B-razgovorima besplatno.


Kontakt osoba za dodatna pitanja: Sanjin Purgić I [email protected] I +387 33 295 913

Ponedjeljak, 11.04.2016. / http://bosnien.ahk.de/