Mali svijet poslova po drugi put održan u Sarajevu

Mali svijet poslova po drugi put održan u Sarajevu

Boljiposao.com je 03.09. organizovao drugi po redu event „Mali svijet poslova“ u Sarajevo City Centru koji je i ovaj put upoznao djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi sa svijetom poslova i zanimanja kojima bi se u budućnosti mogli baviti.

U središtu projekta je bilo predstavljanje različitih, zanimljivih i pomno odabranih zanimanja, a za sve prisutne je bio organizovan zabavni i muzički program sa mnogo nagrada i poklona sponzora.

MSP 2016

Kroz kombinaciju sajma, radionice i igraonice djeci su predstavljena razna zanimanja i poslovi, pa je event povezao učenje, igru i zabavu kako bi djeca već u najranijoj dobi na zaigran i zanimljiv način dobila uvid u svijet odraslih Sanela Totić, project manager event-a, je kazala da je cilj da se djeci od malih nogu predstavi šta određeno zanimanje znači, kako izgleda radni dan osobe na tom radnom mjestu, da se utvrdi afinitet djeteta i usmjeri školovanje na pravi način.

Uz sponzore Sparkasse bank d.d. BiH, Bosnalijek d.d., Union Foods, Zott (Monte, Jogobella), Flipko, Institut za razvoj mladih KULT, Syllabus škola stranih jezika, djeci su predstavljena zanimanja farmaceut, kuhar, blagajnik, policajac, logoped, nastavnik engleskog jezika, prodavač...

Institut za razvoj mladih KULT,  je predstavio BrainoBrain – razvoj intelektualnog kapaciteta i ličnosti djece, poboljšanje koncentracije i olakšavanje procesa učenja!"

Jedno od zanimanja koje je bilo jako zanimljivo djeci je Policajac. Kolege iz MUP-a Kantona Sarajevo su veoma susretljivo cijeli dan proveli u druženju sa djecom u cilju da im približe zanimanje. Uz dobru organizaciju  štanda, mnoštvo rekvizita i susretljivost su učinili da djeca uživaju na štandu.

Tokom dana, djeca su komunicirala sa svim predstavnicima zanimanja, poslušali njihova izlaganja, crtala, pisala i igrala. Također, za sve prisutne osiguran je zabavni i muzički program te mnoštvo popratnog sadržaja i brojnih nagrada.

Partneri eventa su bili: SCC, Udruženje za podršku djeci i roditeljima „Budućnost“, Sarajevski Kiseljak d.d,  Plesni Klub Aster, Granem d.o.o. MUP Kantona Sarajevo;  Medijski pokrovitelji: Akta.ba, Ringeraja.ba, Školski.ba, Svezabebe.ba a Generalni radijski pokrovitelj: Radio M.

Fotografije sa eventa:
MSP 2016
MSP 2016
MSP 2016
MSP 2016
MSP 2016
MSP 2016
MSP 2016
MSP 2016
MSP 2016
MSP 2016
MSP 2016
MSP 2016
MSP 2016

Sponzori

Ponedjeljak, 05.09.2016.