Velika prilika za BH radnike u najvećem kampu kompanije Rimac automobili

Velika prilika za BH radnike u najvećem kampu kompanije Rimac automobili

Osim Hrvatske i kampa u Kerestincu kraj Samobora, veliku dobit imat će i BH građani kojima je ovo velika prilika raditi u jednoj najsuvremenijoj automobilskoj industriji u svijetu .

Gradnjom velikog kampa u kojem će ukupno biti više od dvije tisuće zaposlenih, slijedi val nagle internacionalizacije kakvoj dosad nismo svjedočili u ovom dijelu Europe. Važno je napomenuti da u Rimčevom timu već danas rade ljudi 29 različitih nacionalnosti.

Automobilska industrija, pogotovo privučemo li u Hrvatsku masovne proizvođače, mogla bi otvoriti 26 - 48 tisuća dosad nepostojećih radnih mjesta. Već su Rimac automobili, iako rade isključivo ”proizvod za bogate” u deset godina izrasli u top proizvođače svjetske autoindustrije.

Godišnje s fakulteta u BiH izađe između 700 i 800 IT stručnjaka, što je i dalje mali broj,ali gradnjom Rimčevog kampa očekuje se nagli porast upisa,s obzirom na to da nikad bliže nismo imali tako kvalitetnu tvrtku u autoindustriji.Sama kompanija također očekuje da će najviše radne snage biti iz susjednih zemalja.

Srijeda, 11.08.2021. / Dominik Raškaj