BiH savez prezentirao turističke mogućnosti Bosne i Hercegovine

BiH savez prezentirao turističke mogućnosti Bosne i Hercegovine

Ailborg - Danska

BIH SAVEZ PREZENTIRAO TURISTIČKE MOGUĆNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Proteklog vikenda Savez bosanskohercegovačkih udruženja u Danskoj (SBHUD) u prostorijama gradske biblioteke u Ailborgu uspješno je prezentirao turističke mogućnosti Bosne i Hercegovine. Ovo je tradicionalni sajam turizma na kojem učestvuju predstavnici stranih udruženja koja djeluju u Danskoj i imaju priliku da prezentiraju turističke ljepote zemlje iz koje dolaze.

Informaciju više o ovoj turističkoj prezentaciji Bosne i Hercegovine u Danskoj dao nam je predsjednik bh. saveza Edin Hajder.

“SBHUD je sebi postavio cilj da predstavi BiH kao turističku destinaciju i jednu zemlju koja je na putu ka EU. Posjetioci su se oduševljavali slikama prirodnih ljepota BiH. Pored toga su probali naše specijalitete, suho meso, sudžuk, rahat lokum, koziji sir, te štrudle. Radoznali posjetioci štanda su se raspitivali o svemu i svačemu što je vezano za BiH. Pitanja su bila usmjerena na stanje puteva, sigurnost, servisni nivo hotela i prenoćišta, mogućnost planinarenja i ribarenja, o jezičkim sposobnostima stanovništva, cjenovniku usluga i tako dalje. Na ovaj način želimo redefinirati poznavanje o Bosni i Hercegovini. Potencijalni posjetioci BiH će zasigurno biti ambasadori i prenosioci doživljaja iz njihovog eventualnog putovanja u BiH. Najveći problem je udaljenost i kako doći do BiH. Što znači da moramo zajedničkim snagama naći i uticati na aviokompanije da nam pomognu približiti BiH danskom tržištu”.

SBHUD će nastaviti sa svojom misijom povezivanja Bosne i Hercegovine i Danske na političkom, privrednom i kulturnom planu jer bolje razumijevanje Danaca za Bosnu i Hercegovinu sigurno će pomoći i BiH da se lakše integriše u evropsku zajednicu.

Tekst i foto:
Namik Alimajstorović
BHDINFODESK - BIRMINHAM

Ponedjeljak, 21.03.2016.