Besplatni alati za start-up poduzetnike

Besplatni alati za start-up poduzetnike

Besplatni alati za start-up poduzetnike

Pokretanje sopstvenog poslovnog projekta je veliki poduhvat, pogotovo ako je sve što imamo odlična ideja i nešto novca. U svijetu tehnološkog biznisa, većina start-upera propada ne zbog toga što imaju loše proizvode, već zato što za njih nisu u stanju da proizvedu dovoljno interesa kod potencijalnih potrošača. No, postoji jeftino rješenje za tu situaciju.

Često propadanje start-upera uopće ne iznenađuje, imajući u vidu visinu troškova za administrativne i druge troškove direktno vezane za posao. Dobra strana tehnološkog doba je to što su mnogi alati, koji mogu biti vrlo korisni za vođenje svakodnevnih poslova, besplatni. Donosimo Vam listu nekoliko alata koji Vam mogu biti od velike pomoći.

Bitrix24.com

Ovaj alat je izvrstan za lakšu saradnju sa timom, partnerima i klijentima. Bitrix24.com je najbrže rastuća društvena intranetska mreža koja se nudi besplatno start-up preduzećima sa 12 zaposlenika i manje. Aplikacija dolazi kao kombinacija nekoliko različitih alata, kao što su CRM (Customer relationship management), upravljanje projektima, planer aktivnosti, dijeljenje dokumenata i sl. Pristup je zasnovan na cloud tehnologiji tako da je pristup moguć bilo gdje, sa računara ili pametnog telefona.

RememberTheMilk.com

Ovaj alat je izvrsno rješenje za problem produktivnosti. Njegova namjena je da pomogne u rješavanju zadataka upravljanja vremenom. Alat funkcioniše kao task manager tipa „sve-u-jednom“, elektronski kalendar i lista predstojećih zadataka. Omogućava podjelu zadataka na više zaposlenih, a može se integrisati sa Gmailom.

Kolab.org

Ovo je server za open source i sa otvorenim kodom, koji omogućava dijeljenje radnih bilješki, e-mail pristup, kalendar aktivnosti, upravljanje zadacima, održavanje adresara, telefonsku sinhronizaciju i integraciju nekih stručnih časopisa. Alat je siguran, prilagodljiv, pouzdan, mobilan i namijenjen profesionalcima koji nastoje postići produktivnost na svakom koraku.

Aplikacija zahtijeva malo vremena za prilagođavanje, ali je vrijedna truda.

WaveApps.com

Nekadašnji WaveAccounting.com sada je WaveApps.com. Ovo je knjigovodstveni softver koji je brz, jednostavan i lahak za korištenje. Nudi neograničenu količinu fakturisanja i praćenja troškova. Alat je potpuno besplatan i namijenjen je malim preduzećima sa devet zaposlenih i manje. Aplikaciju su odobrile i podržale same računovođe, a dizajnirana je da je koriste potpuni amateri u računovodstvu. Sa njom se mogu besplato povezati bankovni računi, ili neki drugi izvori podataka, a transakcije se automatski ubacuju u softvere.

PRLog.org

Cilj svakog start-upera je da što prije postigne prepoznatljivost i prisustvo svog biznisa na tržištu, a jedan od boljih načina jesu saopštenja za javnost. PRLog.org je sajt na kojem možete izraditi saopštenja za javnost i to potpuno besplatno. Ukoliko imate osjećaj da i niste uradili saopštenje na pravi način, sajt nudi izvrsnu pomoć pri pisanju.

Weebly.com

Jedno od glavnih poslovnih pravila je da kompanije trebaju da imaju svoje sajtove kako bi, kao poslovni subjekti, pojačali prisustvo na tržištu. Weebly.com je besplatan websajt creator koji ne zahtijeva informatičku stručnost. Dokle god nemate dovoljno novca za složeniji sajt, koji se plaća na mjesečnom ili godišnjem nivou, ovo je odlična alternativa.

Join.me

Join.me je odlična stvar za sve poslovne sastanke ili web-conferencing. Ova teleconference aplikacija je vrlo jednostavna za korištenje, a omogućava pregled dokumenata, koncepata ili dizajna proizvoda za obučavanje osoblja, pa sve do demonstracije proizvoda. U osnovi, ovaj alat omogućava obaviještenost cijelog tima o novim informacijama koje se tiču poslovanja kompanije. Uz njenu pomoć mogu se uspješno realizovati web-sastanci ili prezentacije.

Poslovnisvijet.ba

Četvrtak, 17.03.2016. / http://www.hocu.ba/