Besplatna radionica u Komori - Preduzetništvo i poslovno planiranje

Besplatna radionica u Komori - Preduzetništvo i poslovno planiranje

 

  PRIVREDNA KOMORA KANTONA SARAJEVO

 

 

Privredna komora Kantona Sarajeva, u okviru programa unaprijeđenja institucijske i poduzetničke infrastrukture (poticaj i razvoj male privrede Ministarstva privrede Kantona Sarajevo) - Centra za poduzetništvo i inovacije poziva Vas na besplatnu radionicu na temu:


PREDUZETNIŠTVO I POSLOVNO PLANIRANJE

07.-08. februara, sa početkom u 10.00 sati u prostorijama Komore

 

Cilj radionice je razvoj znanja i vještina potrebnih za pokretanje i uspješno vođenje biznisa, donošenje poslovnih odluka i kreiranje poslovnih planova. Trening naglašava značaj tržišne orijentacije i fokusa na kupca kao preduslove uspješnosti u dugom roku.Trening je usmjeren ka praksi i od polaznika se očekuje aktivno učešće u radu u diskusiji i analizi, timskom radu i izradi poslovnog plana.

Predavač: prof. dr Almir Peštek je vanredni profesor na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Dr. Peštek ima bogato predavačko i konsultantsko iskustvo iz oblasti biznisa i marketinga i autor je više naučnih i stručnih radova i knjiga. Dr. Peštek je stipendista Fulbright postdoktorskog programa i proveo je akademsku 2014/15 godinu na Loyola University Chicago - Quinlan School of Business. Dr. Peštek predaje predmete "E-Business i New Media" i "Integrated Marketing Communications" na Univerzitetu RISEBA u Rigi, Latvija i "Social Media Marketing" na Vienna University of Economics and Business u Beču, Austrija, a predavao je i u SAD, Italiji i Sloveniji.

 Sadržaj radionice:

 Dan I:

   - Važnost preduzetništva, oblikovanje preduzetničke ideje, vizija preduzetničkog                      poduhvata i preduslovi za pokretanje biznisa

   - Istraživanje tržišta i okruženja

   - Menadžment i marketing malog biznisa

   - Kako uspješno kreirati i prodati proizvod/uslugu? Kako privući i zadržati pažnju kupca?         Kako se uspješno promovisati? Kako biti uspješan online?

   - Finansiranje biznisa i osnove finansijskog poslovanja

   - Pravni aspekti vođenja biznisa: način registracije, pojam obligacija i ugovori

   - Značaj poslovnog planiranja i elementi poslovnog plana

   - Kreiranje poslovnog plana, praktični rad

 Dan II:

    - Kreiranje poslovnog plana, praktični rad

 

Detaljnije informacije o radionici možete dobiti na tel. 250-117, 250-190, 250-131, ili putem e-mail-a: [email protected], [email protected], [email protected] .

Prijavu za učešće na radionici možete poslati na gore navedene mail-adrese ili na fax. broj 033/226-717 do 02.februara t.g.Za sve polaznike obezbjeđeno je osvježenje i lagani obrok, pisani materijal i potvrda o učešću na radionici.

 

S poštovanjem,

Privredna komora Kantona Sarajevo

Centar za poduzetništvo i inovacije

Petak, 26.01.2018. / http://www.pksa.com.ba/