Vlasnica restorana ne želi da joj zaposlenici sjede ni u vrijeme pauze: ‘Onda im je predobro!’

Vlasnica restorana ne želi da joj zaposlenici sjede ni u vrijeme pauze: ‘Onda im je predobro!’

Vlasnica restorana objasnila je da ona ljude ne plaća da sjede i ne rade, te da ne želi da im bude ‘preudobno'.

U svojoj je anonimnoj objavi na Redditu jedan muškarac ispričao kako živi odmah iza jednog restorana pa je radnicima iz ljubaznosti ostavio nekoliko stolica vani, kako bi imali gdje sjesti dok su na pauzi.

Ipak, njegov se čin pristojnosti nije svidio svima pa mu je samo nekoliko tjedana kasnije prišla vlasnica restorana i tražila da stolice ukloni ‘jer je njenim zaposlenicima preudobno’, javlja Mirror.

Iako ih, dodaje on, oni zaista koriste samo u vrijeme pauze; kad na njima sjede i pričaju; inzistirala je na tome da ih makne ili će ih, kaže, sama baciti…

“Stavio sam ih tamo baš da bi ih osoblje koristilo jer inače sjede na našoj klupi i blokiraju nam ulazna vrata. Pa na pauzi su i mogu valjda malo sjesti”, rekao je i dodao da su svu jako fini i pristojni.

Ipak, nekidan ga je kad se vraćao s posla dočekala ljuta vlasnica; starija žena od 60 ili 70 godina; i objasnila mu da ona ljude ne plaća da sjede i ne rade, te da ne želi da im bude ‘preudobno’. Ipak, on ju, kaže, ne želi poslušati i odbija premjestiti stolice sa svog posjeda, a planira ih i lancem vezati za žičanu ogradu u dvorištu, kako ih se ona ne bi mogla sama riješiti.

“Danas sam naručio jedan od onih metalnih sigurnosnih lanaca i zavezati ću ih za svoju ogradu”, iznio je svoj plan, a Reddit korisnike je čudila arogancija nekih poslodavaca.

“Valjda ne zna da sretni i zadovoljni zaposlenici rade bolje”, napisao je jedan korisnik, a drugi je dodao da im ona ne plaća i pauzu pa ni ne može određivati na čemu će u to vrijeme sjediti i što će raditi.

“Postavite znak zabrane prolaza, ali dajte do znanja zaposlenicima da su dobrodošli. Nikad nisam razumio poslodavce koje misle da na poslu morate biti jadni”, zaključio je treći.

Izvor: poslovni.hr


Srijeda, 29.06.2022. / posao.hr