Preporuka za četverodnevno radno vrijeme

Niz Europskih kompanija, ali i onih u Hrvatskoj koriste sve rašireniju praksu četverodnevnog radnog tjedna. Ta praksa je prijašnjih godina bila više u vidu eksperimenta, koji se na kraju pokazao učinkovitim kako za poslodavce tako i za posloprimce. Inače ideja o skraćenom radnom tjednu došla je iz Škotske zbog ekonomskih, društvenih, tehnoloških i zdravstvenih razloga.

Tim portala za posredovanje u zapošljavanju BoljiPosao.com odlično je pripremljen, zahvaljujući dobroj suradnji cijelog sektora te konstantno savjetujemo naše klijente o svim mogućim prednostima četverodnevnog radnog tjedna, kako bi na što bolji način zaposlili kvalitetnu radnu snagu. Rad od ponedjeljka do četvrtka donosi brojne prednosti na obostrano zadovoljstvo. Radnici su manje pod stresom, sretniji i produktivniji, dok su poslodavci dobili odmorne, aktivnije radnike koji su izvršavali bez ikakvih problema radne zadatke s poštivanjem roka.

Ljudi su najvažniji resurs svake tvrtke i na nama je da stvorimo uvjete da naši radnici budu ključni faktor koji će stvarati dodatnu vrijednost tvrtkama i društvu u cjelini.Portal BoljiPosao će nastaviti pratiti tržišne trendove i razvoj stanja na tržištu rada te ćemo se na vrijeme pripremiti i prilagoditi svoju ponudu našim klijentima.

Stoga sve više poslodavaca eksperimentira s pružanjem tri slobodna dana tjedno svojim radnicima uz zadržavanje iste plaće, te se toplo nadamo da će taj trend krenuti i u Bosni i Hercegovini. Ovim putem također želim istaći da je portal BoljiPosao.com označen kao provjereni izvor za objavu oglasa i ponuda za posao od strane Projekta koje implementira NVO #JabihEU za Vijeće Europe.

Srijeda, 08.09.2021. / Dominik Raškaj