Upravljanje informacijskom sigurnošću i primjena EU standarda u zaštiti podataka

Upravljanje informacijskom sigurnošću i primjena EU standarda u zaštiti podataka

Upravljanje informacijskom sigurnošću i primjena EU standarda u zaštiti podataka

Sarajevo, 23.06.2016.

Predavač: Petar Mišević, univ.spec.oec

Živimo u vremenu informacija koje su svuda oko nas i svima su nam dostupne. Danas su informacije postale izvor moći i bogatstva. Pomoću njih donosimo odluke, usmjeravamo aktivnosti i pravimo poslovne planove. Informacije se koriste u svim oblastima ljudske djelatnosti zbog čega predstavljaju najvrjedniju imovinu. Shodno tome naš osnovni zadatak je prepoznati korisne od beskorisnih informacija, a onda je u skladu s našom poslovnom djelatnošću, potrebno znati obraditi ih i koristiti ih kao dodatnu vrijednost u ponudi naših proizvoda i usluga.

Zbog sve učestalije krađe osobnih podataka i poslovnih tajni (čime se ugrožava pravo pojedinca i nanosi velika poslovna šteta firmama i institucijama) doneseni su novi nacionalni i EU propisi kojima se pravnim i fizičkim licima koji prikupljaju i obrađuju osobne, poslovne i klasificirane informacije, nameću dodatne obveze. One se odnose na provođenja mjera kojima se informacije štite od krađe, neovlaštenog korištenja i drugih zloupotreba. Ulaganje u edukaciju zaposlenih koji rade sa informacijama i ulaganje u organizaciju sistema upravljanja informacionom sigurnošću, doprinosi podizanju konkurentnosti i opstanku poslovnih sistema na tržištu.

Po završetku programa polaznici će:

- biti sposobni za: aktivno sudjelovanje u organizaciji informacijske sigurnosti u kompanijama, bankama, institucijama, javnim poduzećima, organima državne uprave i lokalne samouprave u oblasti zaštite osobnih, poslovnih i klasificiranih podataka u skladu sa standardima ISO 27001;

- moći koristiti suvremene metode u svrhu preventivnog prepoznavanja i otklanjanja sigurnosnih rizika u cilju zaštite osobnih, poslovnih i klasificiranih podataka;

- biti u stanju pravilno koristiti i čuvati osobne, poslovne i klasificirane informacije u interesu ostvarenja poslovnog uspjeha kompanije, institucije kao i jačanja njene poslovne sigurnosti;

- na vrijeme prepoznati važnost poslovnih i klasificiranih podataka u suvremenom poslovanju firme i institucija kao i načine prikupljanja osobnih, poslovnih i klasificiranih podataka u svrhu ostvarivanja konkurentske prednosti na tržištu.

Informacije i prijave:

Kotizacija za seminar iznosi 160 € + PDV. U iznos su uračunati materijali za seminar, stručna literatura, certifikat o usavršavanju, ručak i osvježenje.

Na kraju programa sudionici će dobiti certifikat izdan od strane Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta (ZŠEM) kao priznanje za sudjelovanje na ovom programu.

Naklada MATE d.o.o. svim sudionicima seminara poklanja knjigu 2052: GLOBALNA PROGNOZA ZA SLJEDEĆIH ČETRDESET GODINA!

Prijave se primaju do 20.06.2016.

Odobravamo popust „3 za 2“, za dvoje polaznika iz iste tvrtke, treći polaznik seminar prati GRATIS!

Broj polaznika je ograničen!

Letak seminara te obrazac za prijavu možete preuzeti OVDJE ili nas kontaktirajte na dolje navedene kontakte. Također, za dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte.

 

Hvala Vam na čitanju i srdačan pozdrav,

 

Naklada MATE d.o.o.

Tel/fax: +387(0) 36 885 057

Mob: +387(0) 63 472 847

[email protected]

www.naklada-mate.ba

Ponedjeljak, 06.06.2016. / http://www.naklada-mate.ba/