Seminar o prodaji koja je više od "prodavanja"

Seminar o prodaji koja je više od "prodavanja"

SUVREMENA PRODAJNA PARADIGMA - Seminar o prodaji koja je više od "prodavanja"

Datum: 25.05.2016., Hotel Sarajevo, Sarajevo

Predavač: dr. sc. Olivera Jurković Majić

 

Suvremena prodaja odgovara na naizgled, dvije krajnosti uspostavljajući ravotežu između portfelja proizvoda/usluga i portfelja kupaca/klijenata. Kako bi unutar uspostavljene ravnoteže koristi imali svi, i kupci i prodavači i gospodarski subjekti, zaposlenici prodaje postaju savjetnici i partneri. Na taj je način određen prostor djelovanja unutar kojega se realiziraju obostrano zadovojavajući interesi i dugoročni odnosi.

Kupci/klijenti su najvažniji resurs kojem zaposlenici prodaje osmišljavaju različite načine i modele prodaje. Slijedom toga, prodavačima stoje na raspolaganju različite smjernice koje stječu obrazovanjem, kako formalnim tako i neformalnim, ali i one specifično dodane vrijednosti koje crpe iz osobnog entuzijazma. Iako je osnovni preduvijet bilo koje prodaje kvaliteta prezetiranja informacija i obilježja o proizvodu/uslugi koji se „prodaje“, suvremena je prodaja napravila važan iskorak prema kupcu/klijentu i fokusirala se na kupca i kvalitetu uspostavljanja odnosa kao temeljnu odrednicu kompetitivne prednosti.

 

Cilj seminara:

ilustrirati pomak od transakcijske prodaje prema savjetodavnoj prodaji ili „od prodavanja do uspostavljanja odnosa zasnovanih na zajedničkom (profitabilnom) iskustvu i osobnom razumijevanju“.

 

Tematske cjeline seminara

1. Marketinška filozofija poslovanja i izazovi prodaje

2. Osobna prodaja kao nastavak marketinškog shvaćanja

3. Pomak prema stvaranju vrijednosti uz pomoć strategije uspostavljanja odnosa

4. Model stilova prodajnog komuniciranja – profiliranje i korigiranje prodajnog stila

5. Pronalaženje prodajnih rješenja za proizvod/uslugu

6. Strategija prodaje koja dodaje vrijednost

7. Idenficiranje kupaca razumijevanjem kupčeva ponašanja

8. Pristupi prodaji i upravljanje prilikama

9. Prodajno pregovaranje

10. Unapređenje prodaje

 

Način realizacije seminara:

  • vježbe,
  • simulacije,
  • interaktivne radionice,
  • poslovni slučajevi,
  • primjeri dobre prakse

Prodajni okidač ili misao vodilja seminara: „Tko želi nešto nešto naučiti, naći će način; tko ne želi, naći će izliku“!

 

Predavač na seminaru:

dr.sc. Olivera Jurković Majićdr. sc. Olivera Jurković Majić, profesorica visoke poslovne škole, diplomirala je politologiju 1984. godine na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. 1986. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smjer Pedagogijske znanosti, završila je pedagoško-psihološku grupu predmeta. 1996. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završila je sveučilišni poslijediplomski stručni studij „Marketing u međunarodnoj razmjeni“. 2007. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završila je poslijediplomski znanstveni studij iz Poslovne ekonomije, smjer „Marketing“. 2010. godine obranila je doktorsku disertaciju pod naslovom „Politika međunarodne trgovine i konfliktnost nacionalnih interesa“. Odlukom MZOS imenovana je profesorom savjetnikom.

 

Redovito izlaže svoje radove na međunarodnim znanstvenim i stručnim konferencijama, a usavršavala se i u SAD – Cleveland State University. Od samog početka rada Škole predaje na stručnom i diplomskom studiju ZŠEM-a. Autorica/koaoturica je oko 30 knjiga s područja: poslovnih komunikacija, komunikacijsko-pregovaračkih vještina, upravljanja prodajom, odnosa s kupcima, ponašanja potrošača, pregovaranja i sl. Redaktorica je i recenzentica više znanstvenih i stručnih naslova. Objavila je oko 50 znanstvenih i stručnih radova u međunarodno relevantnim znanstvenim i stručnim časopisima.

Četvrtak, 05.05.2016. / http://www.naklada-mate.ba/