Polaznici UMiD obuke na „Kafi sa… Tomislavom Cvitanušićem“

Polaznici UMiD obuke na „Kafi sa… Tomislavom Cvitanušićem“

Polaznici UMiD obuke na „Kafi sa… Tomislavom Cvitanušićem“

autor amela
srijeda, 29 juni 2016 08:59
U Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica na Ilidži, u subotu, 02. jula 2016. godine bit će održana „Kafa sa… Tomislavom Cvitanušićem“.

Tomislav Cvitanušić, svestrani sportista koji je istrčao trinaest maratona, jedini iz BiH nastupio na Ironman triatlon utrci i popeo se na Monblan, sa mladima će razgovarati o timskom radu i liderstvu

Tomislav će sa mladima razgovarati o dosadašnjim uspjesima, liderstvu kao nezaobilaznom faktoru svih uspješnih organizacija, o osobinama koje dobar lider mora imati i razvijati, te o liderskaoj moći koja proizilazi iz njegove organizacijske sposobnosti. Pokušat će im dati i odgovore na neka od najčešćih pitanja: Kako motivirati sebe da nastavimo? Kako donositi odluke? Koje lekcije iz ekstremnih i stresnih situacija možemo primijeniti u svakodnevnom poslu?

Tomislav Cvitanušić je maratonac, triatlonac i alpinista. Jedan je od osnivača Sarajevskog polumaratona, najvećeg međunarodnog sportskog događaja u Bosni i Hercegovini sa preko 1.500 učesnika. Suosnivač je i Škole trčanja u glavnom gradu BiH.

Druženju mogu prisustvovati svi zainteresovani mladi koji žele biti uspješni.

UMiD – Uči, misli djeluj! je Program jednogodišnje obuke omladinskih lidera/ki za aktivno uključivanje u društvenu zajednicu i poslovni svijet.

Obuka polaznicima/ama, između ostalog, nudi mogućnost da steknu samopouzdanje, sagledaju svoje sposobnosti i potencijale, te razviju osjećaj za odgovornost u društvu i steknu vještine upravljanja i bavljenja biznisom. Ova obuka priznata je od Ministarstva za obrazovanje Kantona Sarajevo, te brojnih općina u BiH.

Srijeda, 29.06.2016. / http://www.mladi.org/