Odabrano 11 mladih stipendista Akademije poslovne etike i usklađenosti

Odabrano 11 mladih stipendista Akademije poslovne etike i usklađenosti

 

 

 

U organizaciji bh. firme Net Consulting i uz podršku Ambasada Bugarske u BiH

 

Odabrano 11 mladih stipendista Akademije poslovne etike i usklađenosti

 

U četvrtak, 31. marta 2016. u 11:00, u prostorijama Ambasade Bugarska u BiH (ul. Radnička 30), bit će potpisani ugovori  o dodjeli  11 stipendija  budućim polaznicima Akademije poslovne etike i usklađenosti (Business Compliance and Ethics Academy), koju organizira bh. firma Net Consulting uz podršku Ambasade Bugarske u BiH.

Net Consulting d.o.o. u decembru 2015. g. objavio je konkurs za dodjelu 10 stipendija Bugarske Ambasade u BiH za pohađanje Akademije poslovne etike i usklađenosti, pokrenute u cilju osposobljavanja za zvanje menadžer/službenik poslovne etike i usklađenost (eng. Compliance Officer).  11.-tu stipendiju dodjeljuje organizator Akademije Net Consulting.

 Akademija je certificirana (SCCE, certifikat CBB) i međunarodno priznata obuka. Provodi se kroz 5 specijalističkih edukacijskih programa koji sadrže predavanja i praktičan rad. Bit će održana u periodu 7.april-2.juni 2016. g. na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

 Akademija je organizirana kao odgovor na potrebe privatnog i javnog sektora u BiH i regionu da usklade svoje poslovanje sa sve većim brojem internih i eksternih regulativa te definiranim pravilima i etičkim standardima organizacije, s činjenicom da na tržištu rada u Bosni i Hercegovini ali i regionu nedostaje educiran i praktično osposobljen kadar za rad u oblasti poslovne etike i usklađenosti (eng. Compliance and Ethics Management).

 Stipendisti su birani kroz višemjesečni proces prijave, testiranja, intervjuisanja i selekcije, koji je vršila specijalizirana eksterna kuća. Pored formalnih uvjeta za dobivanje stipendije (zvanje Bechelor-a, poznavanje eng. jezika i dr.),  tražene su osobe koje njeguju visoke etičke standarde, sposobne za rad pod pritiskom i stresom, koje imaju organizacijske vještine i sl., a sve zbog zahtjevnosti i izazova koje podrazumijeva posao Compliance Officera-a u kompaniji ili instituciji.

 Više informacija o Akademiji poslovne etike i usklađenosti i Compliance-oblasti možete pogledati na web-stranici www.netconsulting.ba i na FB-stranici i YT-kanalu Poslovna etika.

 

 

P.S. za sve zainteresirane novinare koji žele pratiti dodjelu stipendija, molimo Vas da svoj dolazak pravovremeno najavite Ambasadi Bugarske u BiH.

 

Srijeda, 30.03.2016. / www.netconsulting.ba