“Nahla” organizira besplatnu obuku za gerontološke domaćice

“Nahla” organizira besplatnu obuku za gerontološke domaćice

Obuka za gerontološku domaćicu obuhvatit će 120 sati teoretske i praktične nastave i pripremiti polaznice za: brigu o starim osobama u njihovom okruženju/kući, brigu o psihofizičkim potrebama starih osoba, pomoć pri kretanju i korištenju ortopedskih pomagala, pomoć pri održavanju lične higijene i čistoće stana, pripremanje adekvatnih obroka i nabavka namirnica, pratnju prilikom odlaska kod ljekara, pružanje prve pomoći, po potrebi.

Obuka će se realizirati od 15. augusta do 15. decembra 2016. godine u prostorijama CEI “Nahla”, u ulici Džemala Bijedića 122 u Sarajevu. Nastava će se održavati dva puta sedmično: ponedjeljkom i srijedom u terminu 17.45-21.00 h, kao i subotom po potrebi.

Obuka je besplatna – polaznice su oslobođene plaćanja za učešće na obuci. Po završetku obuke polaznice će dobiti certifikat kojim se potvrđuju stečene kompetencije, te prema ostvarenim rezultatima i naše preporuke za dalji angažman.

Obuka će biti realizirana uz finansijsku podršku Instituta za međunarodnu saradnju Njemačkog saveza visokih narodnih škola – DVV International – Ured u BiH.

Uvjetii za prijavu na obuku su nezaposlenost, starosna dob od 20 do 50 godina, minimalno završeno osnovno obrazovanje. Svi zainteresirani prijave mogu dostaviti putem online formulara ili direktno na info desku CEI Nahla najkasnije do 11 sati u nedjelju, 26.6.2016. godine, saopćeno je iz Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla”.

Utorak, 14.06.2016. / http://novovrijeme.ba/