Mladi moraju znati artikulisati i adresirati probleme

Mladi moraju znati artikulisati i adresirati probleme

Izbori nam idu: Mladi moraju znati artikulisati i adresirati probleme

Mladi iz Doboja, Bijeljine i Sarajeva 9. i 10. jula 2016. godine u okviru Obuke budućih mladih lidera učit će o izbornom procesu, načinama izrade izbornog programa, te prisustvovati političkim edukacijama.

Obuka će biti održana u Obrazovno-razonodnom centru SPAJALICA na Ilidži, a cilj je osposobiti mlade da prepoznaju kvalitetan izborni program, te lobiraju za uključivanje problema mladih u izborne programe političkih stranaka za Lokalne izbore 2016. godine.

„Bitno je da mladi znaju artikulisati i adresirati probleme sa kojima se susreću. Mladi moraju više znati o izbornom procesu, te da mogu i trebaju tražiti da njihovi problemi budu na listi prioriteta onih koji žele biti donosioci odluka“ – poručila je Mirela Ajanović iz Instituta za razvoj mladih KULT.

M1 web copy

Mladi će po završetku dvodnevne obuke u svojim lokalnim zajednicama predstaviti pitanja i probleme sa kojim se ova populacija svakodnevno susreće, te održati sastanke sa predstavnicima lokalnih vlasti kako bi ih animirali da u svoje izborne programe uvrste listu ključnih problema mladih.

Obuci će prisustvovati troje mladih, a nakon što prođu sve edukacije, znanje i vještine će prenijeti na grupe mladih iz svojih lokalnih zajednica. U grupama će biti po desetak mladih, a krajem mjeseca i za njih će biti organizovana dodatna obuka.

Petak, 08.07.2016. / http://mladi.org/