Diplome prvoj generaciji polaznika Akademije poslovne etike i usklađenosti u BiH

Diplome prvoj generaciji polaznika Akademije poslovne etike i usklađenosti u BiH

Poziv za medije


Datum: 16.06.2016.godine


U Sarajevu, 16.06.2016.godine, u prostorijama Ambasade Bugarske u Bosni i Hercegovini, u 19:30h, ministar vanjskih poslova Republike Bugarske g.Daniel Mitev će uručiti diplome prvoj generaciji polaznika Akademije poslovne etike i usklađenosti u BiH.
Akademija poslovne etike i usklađenosti je održana na Ekonomskim fakultetu u Sarajevu u periodu između 7.aprila i 4.juna 2016.godine, sa edukacijskim programom podijeljenim u 5 tematskih modula namjenjenih za osposobljavanje profesionalaca za etiku, usklađenost i borbu protiv korupcije u institucijama javnog i privatnog sektora, koji je certifikovan od strane Odbora za certifikaciju (eng. Compliance Certification Board - CCB) u okviru najveće svjetske asocijacije profesionalaca u oblasti etike i usklađenosti (eng. Seciety of Corporate Compliance and Ethics – SCCE) iz Sjedinjenih Američkih Država.
Republika Bugarska je finansirala 11 stipendija u kategoriji mladih diplomaca koji svoju karijeru žele da usmjere u pravcu profesionalca za etiku, usklađenost i antikorupciju (eng. Compliance Officer), kao i 6 dodatnih stipendija za predstavnike partnerskih organizacija na projektu, među kojima su Ekonomski fakultet u Sarajevu, Ekonomski fakultet u Istočnom Sarajevu i Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.
Osnivač Akademije poslovne etike i usklađenosti u BiH je domaća kompanija Net Consulting d.o.o. iz Sarajeva, koja je lider u oblasti menadžmenta poslovne etike i usklađenosti na prostoru zapadnog Balkana.
Molimo sve zainteresirane novinare da izvrše potvrdu učešća kako bi blagovremeno izvršili najavu ulaska u Ambasadu Bugarske, putem e-maila: [email protected]; tel.: 033 975 577; mob.: 061 564 888;

Četvrtak, 16.06.2016.