Canva - brzo i jednostavno rješenje za Vaš dizajn

Sa alatom kakva je Canva nije potrebno nikakavo predznanje da biste napravili moderan dizajn prezentacije, FB covera, sadržaja na društvenim mrežama, postera, vizit kartica. Ovaj alat je namijenjen osobama koje nemaju skupocjene alate niti znanja kako se njima korisiti. Cilj ove platforme je da korisnicima omogući veliki skup resursa (slike, ikone, fontovi) unutar kojih mogu pronaći šta žele kako bi napravili dizajn po svojoj zamisli.

 

Svojim korisnicima Canva omogućava da dobiju profi dizajn u rekordno kratkom vremenu. Kada se pristupi nalogu moguće je odabrati tip slike koji želite da napravite od već postojećih formata. Alat omogućava unaprijed definirane uzorke ali i mogućnost definisanja vlastitih dimenzija. Canva daje mogućnost velikog izbora boja, vrste slova, fontova, pozadina, a moguće je i da uploadujete sliku koju želite.

Canva je namijenjena amaterima i primjenu nalazi i u obrazovanju tj. u brzoj i lakoj izradi atraktivnog sadržaja za nastavnike i učenike. Pored toga platorma omogućava da na jednom sadržaju radi tim ljudi koji će da kreiraju i uređuju određeni sadržaj.

 

Datum: 28. 04. 2017
Vrijeme: 15:00
Vrijeme: 15:00 - 17:00h

Cijena: BESPLATNO

Edukator: Đana Jasika

 

PROGRAM EDUKACIJE

Upoznavanje sa grafičkim interfejsom i funkcionalnošću stranice

Fontovi, boje, slike, elementi

Elementi za kreiranje Vašeg brenda na društevnim mrežama

 

DODATNE INFORMACIJE

Molimo Vas da na trening donesete Vaš laptop kako bi mogli pratiti i raditi potrebne vježbe.

 

Prijava OVDJE

Ponedjeljak, 10.04.2017. / www.civilnodrustvo.ba